Vi tar ansvar

By 26 juni, 2020 Nyhet

Som en del i One Economys hållbarhetsarbete väljer vi som företag att ta vårt ansvar genom att i första hand servera ekologiska och närproducerade produkter samt alltid ha ett vegetariskt alternativ när vi bjuder personal och kunder på livsmedel. 

En tredjedel av hushållets klimatpåverkan kommer från maten och största delen av utsläppen kommer från konsumtionen av animaliska livsmedel som kött, fisk, ägg och mejeriprodukter. Vad vi väljer att äta har störst betydelse för hur stor matens klimatpåverkan blir.

Att välja mer vegetabilier är det enklaste, och viktigaste, man kan göra för att äta mer klimatvänligt. Och när vi väljer kött så är det viktigt att välja kött från djur som har bidragit till miljönyttor.

Det finns även stora hälsovinster med att äta mycket grönsaker, frukt, baljväxter och annan mat från växtriket. Vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer.