Skip to main content

Ekonomitjänster som får ditt bolag att blomstra

Våra experter har bred kunskap och erfarenhet av ekonomihantering och hjälper alltifrån enskilda firmor till börsnoterade koncerner

Några av våra nöjda kunder

Våra ekonomitjänster

Vårt mål är att du ska kunna fokusera på din kärnverksamhet. Vi har en stor bredd och erfarenhet inom ekonomi och jobbar med allt från löpande bokföring, deklarationer och årsredovisningar till reskontra, koncernredovisning och Due Diligence.

Kontakta ossKontakta oss

Rådgivning

Värdefull stöttning som får ditt företag att lyfta, växa och bli långsiktigt lönsamt. Vi ger rådgivning kring redovisning, kassaflöde, skatt och moms men även kring att starta eget, byta bolagsform, resultat- och likviditetsplanering med mera.

Läs mer

Redovisning

Inom redovisningsområdet gör vi allt från daglig löpande bokföring till mer avancerade delar som bokslut, årsredovisningar, deklarationer och likvidationer.

Läs mer

Outsourcing ekonomi  

När du överlåter hela hanteringen till oss tar vi ett helhetsansvar och agerar som din ekonomifunktion. Vi sköter både daglig bokföring och finansiell rapportering och analys.

Läs mer

Kvalificerade ekonomitjänster

Stöd vid komplexa och omfattande frågor som ekonomisk analys, budget, prognoser, bolagsstruktur, värdehöjning inför försäljning, Due Diligence, koncernredovisning och hållbarhetsredovisning.

Läs mer

Interimslösningar ekonomi

Vi kan under en period gå in och fylla upp en specifik roll i ditt företag – från ekonomiassistent till Controller/CFO. Det är en smidig lösning när du snabbt behöver få in en person med rätt kompetens.

Läs mer

Redovisning

Våra ekonomer hjälper dig att säkerställa att redovisningen blir korrekt, antingen genom att agera bollplank i specifika frågor gällande ekonomitjänster eller om du vill att vi sköter allt ekonomiarbete åt dig.

 • Löpande bokföring
 • Rapporter och analyser
 • Bokslut
 • Årsredovisning
 • Deklarationer
 • Likvidationer
  Med mera 

Kvalificerade tjänster

Vi arbetar omfattande med ekonomitjänster som får din verksamhet att lyfta. Vi hjälper dig exempelvis med att se över och gå igenom följande:

 • Öka värdet på ditt företag inför försäljning/nyemission
 • Analysera hur företaget presterar ekonomiskt
 • Förbereda Due Diligence inför kapitalanskaffning hos banken
 • Upprättande av koncernredovisning
 • Se över bolagsstrukturer
 • Hållbarhetsredovisning
 • Budget och prognoser

Outsourcing ekonomi

Många företag och verksamheter väljer att outsourca sina ekonomitjänster. De vet då att allt sköts i enlighet med alla lagar och regler och att de samtidigt kan få avstämningar och rapporter löpande från sin konsult.

När du outsourcar ekonomihanteringen till oss tar vi ett helhetsgrepp och ansvarar för:

 • Löpande bokföring, hantering av kund- och leverantörsreskontra och månatliga kontoavstämningar.
 • Upprättande och inlämning av periodvisa deklarationer, så som AGI och momsdeklaration
 • Utbetalning av leverantörsfakturor, moms och arbetsgivaravgifter efter attest från kund.
 • Upprättande och presentation av månatliga rapporter till interna och externa intressenter.
 • Upprättande av årsbokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration
 • Analys och övervakning av kostnader, intäkter och lönsamhet för att identifiera förbättringsområden.

Interimslösningar ekonomi

Rekrytering är en oundviklig del av företagsverksamheten, men det kan vara dyrt och tidskrävande. Att hitta rätt personal, utbilda dem och säkerställa att de passar in i din arbetsmiljö kräver betydande resurser. Vi kan tillfälligt stärka din ekonomiavdelning för specifika projekt eller perioder med våra lösningar för interima ekonomitjänster.

Rådgivning

Vårt mål är att göra företagandet roligare och enklare samtidigt som vi förbättrar ditt företags lönsamhet. Därför erbjuder vi både proaktiv och reaktiv rådgivning. Kanske funderar du på att starta bolag, byta bolagsform, upprätta budget, analysera verksamhetens siffror, vad som gäller kring skatt och moms eller går i tankarna om att byta till ett mer effektivt affärssystem? Den här typen av frågor är vår specialitet.

Därför bör du ta hjälp med ekonomihanteringen

När du hanterar företagets redovisning och ekonomi är det avgörande att ha en klar förståelse för intäkter och kostnader. Det finns en uppsjö av regler och föreskrifter som måste efterföljas när det gäller lön, bokföring, redovisning och bokslut.

Vi vet hur viktigt det är att hålla koll på dina tillgångar och betalningsåtaganden gentemot staten, inklusive moms, sociala avgifter och pensionsavsättningar. Vår främsta ambition är att göra hanteringen av ditt företags ekonomi både smidigare och mer givande för dig.

Med rätt ekonomisystem och skickligt utfört ekonomiarbete kan du fortsätta driva ditt företag framåt med fullt förtroende. Vårt mål är att ge dig det stöd du behöver för att kunna fokusera på kärnan i din verksamhet.

Hur kan vi på UCS One Business hjälpa ditt företag?

Ekonomihanteringen i din verksamhet är den viktigaste aspekten för att ditt företagande ska bli framgångsrikt och att du ska kunna ta rätt beslut baserat på rätt information. Med vår erfarenhet och bredd kan du känna dig trygg.

Som kund hos UCS One Business bestämmer du själv omfattningen; antingen om du vill göra det mesta själv och få hjälp med det svåra, eller om du vill släppa allt och istället fokusera på det du brinner för. Som SRF-auktoriserad byrå ser vi till att ekonomihanteringen följer alla lagkrav och regler.

Vi hjälper verksamheter med bland annat:

 • Redovisning
 • Outsourcing av ekonomihanteringen
 • Interimslösningar inom ekonomi
 • Ekonomisk rådgivning
 • Kvalificerade ekonomitjänster

Vanliga frågor om ekonomitjänster

Vad kostar ekonomitjänster?

Kostnaden förekonomitjänster varierar beroende på storleken på företag.

Det kan även skilja beroende på om man endast är ute efter löpande bokföring, eller om man även vill lägga till årliga tjänster som bokslut. Kontakta oss för att ta reda på ett exakt pris för just dig!

Få prisförslag

Är det svårt att byta byrå för mina ekonomtjänster?

Nu under 2024 har det, tack vare alla digitaliserade ekonomisystem, aldrig varit lättare att byta byrå för hantering av ekonomitjänster. Våra experter tar hand om hela överflyttningen så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.

Kontakta oss

Hur blir jag kund?

At bli kund hos oss är enkelt! Smidigast är att fylla i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig så fort som möjligt.

Kontakta oss

Har du funderingar gällande ekonomitjänster? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig!