Skip to main content

Din redovisningsbyrå och partner
inom redovisning och bokföring
 

Vi vet att det kan vara tufft att driva sitt företag själv samtidigt som man också sköter sin redovisning.

Många företag och verksamheter väljer att outsourca sin ekonomi till en redovisningsbyrå. De vet då att allt sköts i enlighet med alla lagar och regler och att de samtidigt kan få avstämningar och rapporter löpande från sin ekonomi- eller lönekonsult.

Offertförfrågan
Personal - UCS One Economy

Redovisning – ett krav

För att förklara redovisningens syfte går vi snabbt igenom varför du behöver redovisning i ditt företag, förening eller bostadsrättsförening. Ibland används även termen bokföring som synergi för redovisning.

Redovisning innebär att man registrerar alla inkommande och utgående pengar. Detta är regler som alla Svenska verksamheter måste följa i enlighet med Bokföringslagen. Redovisningen är också en viktig funktion för att du ska kunna få rätt information om ditt företag och kunna ta beslut som är grundade i ditt företags ekonomiska hälsa. Exempel är inköp av material eller anställning.

Kaffemugg fokus

Hjälp med bokslut?

Så löser du bokslutet i tid

En av de vanligaste frågorna från såväl våra kunder som företag generellt är hur man mest effektivt kan hantera sin redovisning och göra ett smidigt bokslut som lämnas in i rätt tid. Vårt enkla svar är:

Se till att få rådgivning från någon som kan hjälpa dig med dina frågor
Se till att bokföringen görs löpande och betalning av skatter & moms sker på ett korrekt sätt
Ta hjälp av en redovisningsbyrå med bokslut och revision

Detta gör att du som företag kan fokusera på er verksamhet och samtidigt känna att det genom ekonomisystemet finns ett stöd i ert ekonomiarbete för att ta beslut rätt i tiden och baserat på rätt information.

Välkommen att kontakta våra experter så hjälper vi er med rådgivning och val av system.

Offertförfrågan

Redovisning för föreningar & bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening behöver enligt lag upprätta årsredovisning och ha en revisor. Mindre bostadsrättsföreningar kan välja att upprätta sin årsredovisning enligt de förenklade K2-reglerna.

Sitter du med i styrelsen för en bostadsrättsförening och ansvarar för ekonomin? Se då till att du vet vilka regler som finns och behöver du hjälp så kan våra rådgivare hjälpa dig. Läs mer på Verksamt.se om redovisning för bostadsrättsföreningar  och här om redovisning för förening. Du kan också läsa alla regler hos Bokföringsnämnden.

Bostadsrättsförening redovisning
Redovisning

Vad kostar redovisning?

Kostnaden för redovisningstjänster varierar beroende på storleken på företag.

Det kan även skilja beroende på om man endast är ute efter löpande bokföring, eller om man även vill lägga till årliga tjänster som bokslut.

Offertförfrågan

Varför ta hjälp av en redovisningsbyrå?

När det är dags för dig att ta hjälp eller påbörja arbetet med redovisning och ekonomi är det viktigt för dig att förstå vilka dina intäkter och kostnader är, samtidigt som du behöver hålla koll på vad som är dina pengar och vad som behöver betalas in till staten i form av bl. a moms, sociala avgifter och pension.  

Det finns också många regler som måste följas när det kommer till lön, bokföring, redovisning och bokslut. Vår målsättning är att göra ditt företagande roligare och enklare för dig.  För oss är det viktigt att du kan fortsätta att driva och fokusera på ditt företag, med rätt stöd från ert ekonomisystem och det ekonomiarbete som görs för ert bolag.  

Interimstöd - Snabb hjälp av konsulter inom ekonomi, lön, HR

Hur kan vi på UCS One Business hjälpa ditt företag?

Redovisning är oftast en del av företagandet som inte prioriteras av ägaren, men det är den absolut viktigaste aspekten för att ditt företagande ska bli framgångsfullt och om du ska kunna ta rätt beslut baserat på rätt information.

Vi hjälper er med bland annat följande:

  • Löpande bokföring
  • Löpande rapporter & analyser där vi hjälper er förstå era siffror
  • Bokslut
  • Årsredovisning
  • Inkomstdeklarationer
  • Likvidationer

Vi är din partner för en hållbar ekonomi

Vi har bred erfarenhet av att jobba tillsammans med såväl enskilda företagare som börsnoterade koncerner. 
Vi erbjuder både helhetslösningar där du överlåter hela redovisningen till oss och skräddarsydda lösningar där du sköter vissa delar själv, till exempel faktureringen. 
En av våra styrkor är att vi är flexibla och kan anpassa oss efter dina behov och önskemål.
Vår ambition är alltid att hitta den mest hållbara lösningen för redovisning för just ditt företag. Därför lägger vi stor vikt vid att hitta rätt konsult för ditt företag. På så sätt skapar vi förutsättningar för ett långsiktigt samarbete som alla trivs med.
UCS One Business är en Auktoriserad byrå hos Srf-konsulterna.

Kom i kontakt med våra redovisningsexperter

Välkommen att kontakta våra affärsområdesansvariga eller skicka en offertförfrågan så hör vi av oss till dig.

Offertförfrågan
Sami Homsi - UCS One Economy

Sami Homsi

Affärsområdesansvarig
Ekonomi – Mindre bolag

Telefon:  070-910 14 29
E-post:  sami.homsi@ucsone.se

Jenny Lindegren

Affärsområdesansvarig
Ekonomi – Större bolag