Skip to main content

Din trygga HR-partner

Vi möjliggör för företag att lyckas attrahera, behålla och utveckla sina medarbetare så att verksamheten enklare uppnår sina mål.

Våra tjänster

Läs mer om våra skräddarsydda HR-tjänster för att optimera din personalhantering. Från rekrytering till utveckling, vi är din pålitliga partner för HR-lösningar.

Kontakta ossKontakta oss

Interim HR

Behöver ditt företag temporär HR-expertis under snabba förändringar, rekryteringar eller personalfrånvaro? En Interim HR-konsult kan vara den perfekta lösningen för dig och ditt företag.

Läs mer

HR-tjänster

Behöver du hjälp i projekt eller punktinsatser? Vi stöttar med lönekartläggning, utbildningar, ledarstöd, rekryteringsprocesser, fackliga förhandlingar och mycket mer.

Läs mer

HR-partner

Med oss som engagerad HR-partner får ni en engagerad samarbetspartner som stöder er med både löpande HR-support och strategisk vägledning i personalområdet.

Läs mer

HR-kartläggning

Gör en nulägesanalys och få rekommendation kring vad du behöver komplettera i din verksamhet. Vi hjälper dig också skapa och implementera rutiner, processer och dokument.

Läs mer

Interim HR

Har du ett bolag som växer men saknar resurser för att hänga med i förändringen? Är ni i väntan på en rekrytering och behöver tillsätta en roll under övergångsperioden? Har ditt företag drabbats av sjukskrivning eller föräldraledighet? Om någon av dessa frågor känns igen kan en Interim HR-konsult vara något för dig och ditt företag.

Läs mer

När du anlitar en Interim HR får du en egen HR-person utifrån dina förutsättningar, som med hög flexibilitet kan stötta vid till exempel tillfälliga personalbortfall, stora förändringar eller tillväxt av organisationen. Att anlita en Interim HR är ett bra val om du behöver förstärkning på lång eller kort sikt, önskar objektivitet i frågor eller vill få in ny kompetens i företaget. Omfattningen på ett interimstöd bestämmer du själv; hjälp några timmar i veckan eller under längre uppdrag.

Vanligt förekommande utmaningar, där en Interim HR kan vara bra, är exempelvis: 

Arbetsmiljöfrågor, facklig samverkan, implementering av processer och strukturer, HR-strategi, kvalitetssäkring av intern rekryteringsprocess, HR support, employer brand, kompetensutveckling, kultur- och värderingsarbete, ledarskapsstöd, lönekartläggning, lönerevision, uppsägning/varsel samt assistering vidoutplacement. 

HR-tjänster

En HR-konsult kan hjälpa dig att förbättra företagets olika HR-processer. Det kan innefatta alltifrån rekrytering till kompetens och löneutveckling. Stödet från en HR-konsult anpassas utifrån ditt företag och de behov som finns i din verksamhet. Det är en smidig lösning när du behöver avlastning eller expertis inom HR-relaterade frågor.

Läs mer

Vi erbjuder bland annat HR-tjänster med särskilt stöd inom: 

 • Intern dokumentation som arbetsbeskrivningar, personalhandböcker, HR-policys och riktlinjer 
 • Interna HR-processer 
 • HR-planer, till exempel planer för arbetsmiljö och jämställdhet 
 • Arbetsrättslig rådgivning 
 • Anställningskontrakt 
 • Råd och stöd i HR-relaterade frågor 
 • Fackliga förhandlingar 
 • Medarbetarsamtal 
 • HR-kartläggning  
 • Lönesamtal

HR-partner

Med oss som HR-partner får ni en engagerad samarbetspartner som stöder er med både löpande HR-support och strategisk vägledning i personalområdet . Vi finns där för att bistå er med allt från att utveckla HR-processer och policies till att lösa akuta personalrelaterade frågor, vilket ger er trygghet och flexibilitet i er HR-hantering.

Läs mer

Här nedan följer några exempel på ärenden vår HR-support kan hjälpa dig med: 

 • Upprättande av anställningsavtal 
 • Skapande eller förbättring av onboarding-processer 
 • Information om vad lagen kräver av dig som arbetsgivare 
 • Upprättande av befattningsbeskrivningar 

 

HR-kartläggning

Utforska möjligheterna med vår HR-kartläggning, där vi noggrant granskar och analyserar ditt företags befintliga HR-arbete. Genom vår HR-kartläggning får du insikter och rekommendationer för att optimera och förbättra din HR-strategi och att säkerställa att din verksamhet följer alla lagar och regler.

Läs mer

En HR-kartläggning kan innehålla följande:

 • Översyn av system
  • Vilket HR-system som används
  • Hur uppföljarvänligt det är & hur det ska byggas upp
 • Intervjuer med nyckelpersoner
 • Kartläggning av befintliga processer
 • Rapport och handlingsplan
 • Gap mot legala krav
 • Administrativa och legala krav
 • Operationella krav

Några av våra nöjda kunder

UCS One Business som partner inom HR

Ibland kan det vara svårt att sätta ord på vad du behöver hjälp med (och i vilken omfattning). Ska företaget ta fram en omfattande HR-strategi, anlita en HR-konsult som ansvarar för företagets personalarbete eller önskar jag sköta HR-arbetet själv men vill få svar på mina HR-frågor av en expert någon gång ibland? 

Vi vet att behovet ser olika ut beroende på typ av bransch och verksamhet. Därför hjälper vi dig med HR utifrån dina önskemål och skräddarsyr en lösning som passar ditt företag.

När du anlitar oss för HR support 

 • Bred kompetens och erfarenhet av olika områden inom HR 
 • Proaktiva och vägledande HR-konsulter som ger moderna råd anpassat för din verksamhet 
 • Mer än bara HR-kompetens (Vi har nära samarbete med kollegor inom lön, ekonomi och system) 

Håll utkik efter våra HR-seminarium 

Vi håller med jämna mellanrum i seminarium inom HR och våra andra affärsområden. Håll utkik på vår eventsida för mer information.

Vanliga frågor inom HR

Vad är HR?

Human Resources, HR, är precis som det låter; mänskliga resurser. Det är ett brett område som kräver en samlad kompetens där syftet med en HR-ansvarig är att stötta, utveckla samt optimera förmågor och prestationer inom ett företag. HR support är ett särskilt viktigt område att nyttja då grunden till de flesta företags framgångar är en engagerad och kompetent personal samt välfungerande organisation.

Vi erbjuder HR support för både längre och mer kortvariga uppdrag. Välkommen att kontakta oss!

Prata med expert

Långsiktig interim HR eller hjälp med enstaka HR-ärenden?

En HR-konsult kan hjälpa dig och ditt företag med mindre, mer specifika, HR-tjänster eller ta rollen som Interim HR (mer omfattande HR support som löper under en längre, ofta tidsbestämd, period). Våra HR-konsulter har mångårig erfarenhet av support med modernt och effektivt personalarbete. Vi har verkat i många olika branscher och i flera roller, vilket skapar förutsättningar för ett skräddarsytt och nära samarbete med våra kunder.

Prata med expert

Har du funderingar gällande HR? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig!


Philip Malm

Philip Malm

Affärsområdesansvarig HR
Telefon: 070-812 37 63
E-post: philip.malm@ucsone.se