Skip to main content

Vi hjälper dig med din lönehantering

Din personliga lönebyrå! Våra konsulter arbetar ansvarsfullt och flexibelt för att du ska känna dig trygg.

Några av våra nöjda kunder

Våra tjänster

Vi erbjuder flexibel lönehantering för alla behov, från långsiktiga helhetslösningar till avlastning vid arbetstoppar. Vi som lönebyrå kan hantera hela löneprocessen åt dig eller finnas här med stöd och expertis när du behöver det. Dessutom assisterar vi med val, implementering och utbildning av löne- eller HR-system.

Kontakta ossKontakta oss

Lönehantering & Rapportering

Överlåt lönehanteringen till oss för att säkerställa att allt blir korrekt med löner, semesterberäkning, skattebetalningar och andra administrativa uppgifter.

Läs mer

Löne- och HRM-system

För att effektivisera din lönehantering hjälper vi dig med ditt lönesystem. Vi är Certifierad Partner till  Visma och Flex, men våra lönekonsulter arbetar givetvis även dagligen i andra lönesystem.

Läs mer

Rådgivning

Få kontroll över din lönehantering med vår rådgivningsservice, skräddarsydd för dig som vill hantera löner själv men behöver stöd och expertis vid behov.

Läs mer

Interimlösningar lön 

Vi kan under en period stärka och täcka upp en specifik roll i ditt företag – från löneadministratör till lönechef.

Läs mer

Lönehantering & Rapportering

Överlåt hela eller delar av lönefunktionen! När du överlåter lönehanteringen till oss ser vi till att dina anställda får rätt lön, rätt semesterdagar och att ni betalar in rätt skatt och arbetsgivaravgifter i rätt tid. Givetvis hanterar vi även exempelvis sjukanmälningar till Försäkringskassan, rapportering till FORA och statistikinlämning.

Vi har en väl inarbetad process som många av våra kunder uppskattar, men vi kan också anpassa upplägget efter just dina önskemål och tillsammans hitta den bästa lösningen för ditt företag.

Interimlösningar lön

Önskar du att någon täcker upp en lönespecialistroll i din verksamhet? Med våra interimslösningar inom lönehantering fyller vi upp en specifik funktion hos dig under en tidsbestämd period. Det är en bra lösning när du söker spetskompetens eller akut behöver få in en resurs, så att verksamheten kan fortlöpa felfritt. 

Rådgivning

Vill du sköta lönehanteringen på egen hand men ibland få stöd av en expert? Vår rådgivningsservice är till för dig som vill sköta lönehanteringen själv, men som ibland känner dig osäker på reglerna och behöver stöd i löneprocessen. Det kan exempelvis handla om frågor kring anställning, kollektivavtal, semester och ledighet, pension eller lönearter.  

Lön- och HRM-system

Ett välfungerande system är en nyckelfaktor för att lönehanteringen ska bli rätt och riktig. Vårt löneteam har expertis inom en rad olika HRM-, löne– och kringsystem, vilket gör att vi både snabbt kan komma igång när du anlitar oss. Dessutom erbjuder vi tjänster för att optimera ditt nuvarande system, byta till ett nytt samt att utbilda dig och dina kollegor eller finnas här som support vid behov.  
 
Vi är Certifierad Visma Partner och Flex HRM Partner, vilket innebär att vi har fördjupad kunskap i dessa system, men vi arbetar givetvis även i andra löneprogram som exempelvis Fortnox Lön, Visma Payroll med flera.

Hur kan vi på UCS One Business hjälpa ditt företag med lönehantering?

Vi hjälper dig med lönearbetet, antingen genom att outsourca lönehanteringen till oss eller att vi stöttar dig vid frågor i ditt eget arbete. Dessutom kan vi hjälpa dig att välja, implementera och utbilda dig i ditt lönesystem eller HR-system.

Som Certifierad Visma Partner och Certifierad Flex Partner är vi experter på deras system, men vi arbetar givetvis även i andra löneprogram. Antingen på plats hos oss, eller ute hos dig som kund.

Vi hjälper dig med såväl lönehantering som frågor och kompetens inom HR

Frågor om Lön och HR går ofta ihop. Därför är det en självklarhet för oss att erbjuda tjänster inom båda delar. Genom nära samarbete mellan lönekonsulter och HR-konsulter leverar vi kompletterande kunskap och tjänster inom HR, vilket gör oss till en unik och stark samarbetspartner för ditt företags lönehantering. 

Några exempel på hur vi kan hjälpa dig:

 • Stötta och rådgiva i situationer som uppstår
 • Framtagande och granskning av anställningsavtal
 • Stöd vid uppsägning/varsel
 • Rådgivning inom arbetsrätt och kollektivavtal
 • HR-tjänster 

Vanliga frågor inom lönehantering

Vad kostar lönehantering?

Kostnaden för lönehanteringstjänster och att anlita en lönekonsult varierar beroende på storleken på företag.

Det skiljer sig beroende på om du endast är ute efter rådgivningstimmar eller om du vill ha en löpande helhetslösning.

Offertförfrågan

Varför ska jag outsourca företagets lönehantering?

Administrationen är den avdelning som sällan drar in pengar utan bara är en ren kostnad för företaget.

Här kommer 5 tips hur du kan minska både sårbarhet och kostnader när det gäller lönehantering:

 • Kompetens
  Som ekonomibyrå har vi utbildad personal med erfarenhet av många olika typer av företag, kollektivavtal och lönesystem och håller oss ständigt uppdaterade kring nya lagar och regler.
 • System
  Vi erbjuder en helhetslösning i vårt lönesystem, vilket gör att du inte behöver tänka på uppdateringar eller systemkostnader.
 • Trygghet
  Hos oss är vi flera lönekonsulter och kan därför säkerställa att du kan få svar på frågor och löner utbetalda i tid, oavsett om någon blir sjuk.
 • Kostnad
  Du betalar bara för det som är i avtalet. Era kostnader minskar både för personal, systemlicenser och kompetensveckling.
 • Fokus
  Gör det du är bäst på! Vi är specialister på lön. Du är det troligen på något annat.
Prata med expert

Kan jag få hjälp även om jag har ett eget löneprogram?

Vi hjälper dig oavsett vilket system du idag arbetar i. Men om du önskar hjälp med byte av lönesystem står våra experter redo att hjälpa dig komma igång. Kontakta oss för att ta reda på mer.

Prata med expert

Mer frågor om lönehantering

Få svar på fler vanliga frågor inom lön här.

Har du funderingar gällande lönehantering? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig!


Lina Hoff

Lina Hoff

Affärsområdesansvarig Lön
Telefon: 070-995 46 95
E-post: lina.hoff@ucsone.se