Skip to main content

Om UCS One Business

UCS One Business är ett fullskaligt konsultbolag med tjänster för både stora och små företag. Vi har en bred kompetens och tar hand om kärnan i företag med alltifrån lön, ekonomi och affärssystem till HR-frågor.

UCS One Business är en del av UCS-koncernen. Där ingår konsultbolag som erbjuder hållbara helhetslösningar inom hela IT-området samt företagsutveckling. Tillsammans skapar vi kundnytta genom framtidssäkra och skräddarsydda lösningar.

UCS kollegor

Enkel och effektiv
hantering

Tillsammans med våra kunder ser vi till att företagarvardagen blir så enkel och effektiv som möjligt. Det gör vi genom att jobba proaktivt och använda smarta, digitala verktyg. Med ett genuint intresse för våra kunders verksamhet och vardag bygger vi starka samarbeten där både företag och människor kan må bra och utvecklas.

En partner
nära dig

Våra kontor finns i Linköping och Norrköping men vi tar oss även an uppdrag utanför Östergötland. Vi kan jobba på distans, eller ute hos dig på företaget. Du bestämmer. Oavsett finns vi alltid nära dig som kund. Vi gillar den personliga kontakten.

En långsiktig lösning
för ditt företag

När du anlitar oss på UCS One Business får du en långsiktig lösning för ditt företag, från första affärsidé till börsnoterat aktiebolag. Med vår breda kompetens kan du känna dig trygg i att vi kan hantera alla utmaningar du ställs inför när företaget växer.

Vision

Vara en självklar partner för framgång, med smarta helhetslösningar för bolagets viktiga kärna.

Mission

Skapa välmående bolag genom en smidigare vardag.

Om oss - Personal

Hållbarhet

På UCS One Business har vi ett genomgående hållbarhetstänk. Det handlar bland annat om att vi bidrar till en bättre miljö för alla och ett liv i balans för våra medarbetare och kunder.

Vårt kontor i Norrköping är diplomerat Grönt kontor. Det handlar om allt från att vi har en miljöplan och en miljöansvarig till vilka förbrukningsvaror vi använder.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och mår bra. Därför gör vi allt vi kan för att se till så att vardagen blir fri från stress. Vi erbjuder också våra medarbetare friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Medarbetarnöjdhet (senaste mätning 2022)

86%

Vår historia

UCS One Business historia finns samlad i utvecklingen av fyra olika bolag: UCS-koncernen, Ekonomiservice, Smedjan och Cent.

1993

United Computer Systems in Scandinavia AB (UCS) grundas.

1998

Smedjan Ekonomikonsult grundas.

2006

Cent grundas.

2007

IT-bolaget UCS breddar sin verksamhet genom att sälja Visma SPCS programvaror. En satsning som senare kom att bli ett nytt affärsområde: UCS Ekonomiservice.

2015

UCS blir en koncern där dotterbolaget Ekonomiservice ingår.

2015 – 2

Cent förvärvar Smedjan.

2018

UCS Ekonomiservice förvärvar Cent, där även Smedjan ingår.

2019

De tre ekonomiföretagen blir ett: UCS One Economy. Namnet står för den gemensamma visionen om att bli regionens främsta helhetsleverantör inom ekonomi och lön.

2021

Vi utvecklar vårt utbud och erbjuder ytterligare ett affärsområde: HR.

2022

UCS One Economy förvärvar redovisningsverksamheten i Agero Revision AB.

2023

UCS One Economy byter namn till UCS One Business för att främja tillväxtmöjligheter för individ och företag.

Idag

Inom bolaget UCS One Business finns idag den samlade kompetensen inom ekonomi, lön, HR och affärssystem. Vår ambition är att fortsätta vara det självklara valet av helhetsleverantör.

Vi är en del av UCS

UCS Group logga
5 juni, 2024

Vad är en resultatbudget?

31 maj, 2024

Att ha semester och samtidigt få jobbet gjort

29 maj, 2024

Inkomstbasbelopp 2024 – Hur mycket är det?

29 maj, 2024

Vad är Odoo? – Ditt företags nya bästa vän

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Varje månad får du inbjudningar till våra event och utbildningar samt nyheter, tips och råd inom ekonomi och lön.Om du ångrar dig kan du när som helst säga upp din prenumeration genom att klicka på unsubscribe-länken i sidfoten i de e-postmeddelanden som du mottar från oss, eller genom att kontakta oss på info@ucsone.se. Genom att klicka nedan godkänner du att vi får behandla din information i enlighet med dessa villkor.


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.


Följ oss i sociala medier

Samarbetspartners

Genom våra samarbetspartners har du som kund tillgång till flera tjänster som kan hjälpa dig att jobba mer effektivt med din administration. Vi samarbetar idag främst med leverantörer av affärssystem och juristtjänster samt bolag med fokus på start-ups, konsultverksamhet och entreprenörskap.

Är du nyfiken på någon av tjänsterna från våra partners? Välkommen att kontakta Maria Hedvall, maria.hedvall@ucsone.se för mer information.

Visma Spcs logga
visma2-400x97
fortnox-logo
Logo_RGB
flexs-logga-400x121
Next One Technology logo
swinx-logga-400x121
Lexlife logo

Tack vare vårt samarbetsavtal med Lexlife kan vi erbjuda dig som kund ett mycket förmånligt pris på juristtjänster. Hos Lexlife får du hjälp med affärs- och skattejuridik samt frågor av privatjuridisk natur.

lead-logo

LEAD är en företagsinkubator som accelererar utvecklingen av start-ups. Som Premium Partner med LEAD föreläser vi regelbundet för LEAD-bolagen. Vi erbjuder även bolagen ett fördelaktigt pris för helhetstjänster inom ekonomi och rådgivning.

Srf auktoriserad byrå

Vi är medlemmar i Srf konsulterna – den ledande branschorganisationen inom redovisning och lön. Auktorisationen och medlemskapet är en kvalitetsstämpel som borgar för trygghet, kompetens och förtroende. Genom auktorisationen skapas ett tydligt utbud av kvalitetssäkrade redovisnings- och lönetjänster.

kvadrat-logo

Kvadrat är Sveriges största bolag byggt kring egenföretagande konsulter och entreprenörskap. Vi erbjuder Kvadrats konsulter rabatterat ekonomistöd samt föreläser halvårsvis på Kvadrats lunchträffar.

Boardeaser logga

Boardeaser är en molnbaserad säker plattform för professionell bolagsstyrning lämpad för styrelse och ledning. Genom vårt partnerskap med Boardeaser erbjuder vi en digital aktiebok för verksamheter.