Skip to main content

Kundcase

Gävle Kommun

Kompetensförsörjningsenheten hos Gävle Kommun är en nystartad funktion, vars syfte är att stödja organisationen, dess medarbetare och chefer i kompetensförsörjningens olika faser.

Interimstöd  HR

“UCS One Business kunde leverera en konsult som hade de kunskaper vi behövde ganska akut. Det var en förutsättning för ett lyckat uppdrag. Ni löste verkligen vår kravprofil på ett jättebra sätt och överträffade den med en person som har lång erfarenhet samt god kompetens inom området.”

Patrik RemanEnhetschef HR kompetensförsörjningsenheten, Gävle Kommun

Utmaning

Hösten 2021 startade Gävle Kommun upp Kompetensförsörjningsenheten från grunden. Enheten visade sig med tiden få mer arbete än planerat och läget blev således akut i att hitta ytterligare kompetenta medarbetare. 

Gävle kommun upplevde att de inte hann med de ansökningar de fick in. De behövde stötta upp sin enhet med fler resurser.

Lösning

Gävle Kommun hade önskemålet att hitta någon med tidigare erfarenhet av rekrytering i en kommun. Någon som kunde komma igång direkt.

Vi erbjöd vår Interim HR-tjänst och en av våra HR-konsulter som besatt just denna kompetens och erfarenhet. Det ledde i sin tur till att vi fick förtroendet att stötta enheten i rekryteringsprocessen med uppgifter som annonser, intervjuer och urval.

Resultat

Genom vår interim HR-lösning kunde vi snabbt erbjuda Gävle Kommun en HR-konsult med önskad kompetens och erfarenhet. 

  • Minskade tiden för upplärning som kunde blivit vid nyanställning
  • Fick del av tidigare erfarenheter i kombination med nya infallsvinklar och förbättringsförslag
  • Uppdragets omfattning och tidsperiod baserades på verksamhetens behov.

Är du också intresserad av att få stöttning inom HR?

Välkommen att kontakta oss!

Offertförfrågan

Så tycker fler av våra kunder