Skip to main content

Kundcase

Linköping Science Park

Linköping Science Park är en samlingsplats som inspirerar med teknik, tjänster och utforskande tankesätt. Det är hemmet för flera ledande teknikföretag och banbrytande startups. Där växer företag och spränger gränser i nära samarbete med akademi (Linköpings universitet) och talanger.

Outsourcing  Redovisning   Lönehantering

“Det är en trygghet att ha en stor kvalificerad ekonomifunktion att luta sig mot. UCS One Business är ett flexibelt bolag som inte är rädda för att ta i när det krisar. De är måna om sina kunder och att ha en god kundrelation.”

Lena MirandaCEO, Linköping Science Park

Utmaning

När Linköpings Science Park gjorde en omorganisation bestämde de sig för att ta in extern hjälp i de områden som inte var sin egen kärnkompetens.

Då bolaget i sig var ganska litet eftersökte man en lösning som inte var personberoende, för att undvika bortfall vid sjukdom och föräldraledighet. Man ville samtidigt finna en partner som kunde ta ett helhetsansvar för ekonomihanteringen.

Lösning

Vi erbjöd en helhetslösning, som innebar att vi hjälpte till med alltifrån redovisning och lönehantering till implementering av nytt fakturahanteringssystem.

I ett företag som Linköping Science Park krävdes en hörsamhet och flexibilitet, men framförallt förståelse för verksamheten då projekten varierar i både utformning och omfattning.  Vi sköter idag bland annat löpande bokföring, rapportering, månadsbokslut, årsbokslut och lönehantering.

Resultat

Genom att outsourca sin ekonomifunktion kan Linköpings Science Park nu fokusera helt på sin egen verksamhet. 

  • Trygghet och redundans i ett större ekonomi- & löneteam
  • Regelbunden avstämning och rapportering kring bolagets många olika unika projekt
  • Ekonomifunktion som går att skala upp eller ned utifrån behov

Är du också intresserad av att outsourca företagets ekonomifunktion?

Välkommen att kontakta oss!

Offertförfrågan

Så tycker fler av våra kunder