Skip to main content
Nyheter & kunskap

Outsourcing av löneadministration

By 26 augusti, 2024No Comments

Många företagare känner att tiden inte räcker till och har svårt att ta ledigt på grund av att de drunknar i administration. Är du en av dem? Att outsourca sin löneadministration är ett sätt att minska arbetsbördan för att i stället kunna fokusera på kärnverksamheten. 

Hur fungerar en outsourcing av löner?

Outsourcing av löneadministration innebär att ett företag överlåter hanteringen av löner och relaterade uppgifter till en extern partner. Den externa leverantören sköter allt från löneutbetalningar till skatter och rapportering, vilket frigör tid och resurser för företaget. Detta säkerställer korrekt lönehantering, minskar administrativa bördor och ger tillgång till expertis utan att behöva investera i egna system eller personal.
löneadministration outsourcing

Vi hjälper dig med administrationen

Hos UCS One Business har vi en djup förståelse för löneadministration och de system som används. Vi erbjuder dig flexibla lösningar som matchar just dina behov, oavsett om du behöver en komplett outsourcinglösning eller hjälp med specifika delar. Med vår expertis kan du känna dig trygg i att din lönehantering sköts smidigt och korrekt, så att du kan fokusera på det du gör bäst – att driva din verksamhet framåt.

Vi har nedan samlat fem fördelar med outsourcing av din löneadministration hos oss:

  1. Kompetens – Vi har utbildad personal med erfarenhet av många olika typer av företag, kollektivavtal och lönesystem. Vi håller oss ständigt uppdaterade kring nya lagar och regelverk. 
  2. System – Vi erbjuder en helhetslösning i vårt lönesystem vilket gör att ni inte behöver tänka på uppdateringar eller systemkostnader.  
  3. Trygghet – Vi är flera lönekonsulter och kan därför säkerställa att du kan få svar på frågor och lönerna utbetalda i tid oavsett om någon blir sjuk. 
  4. Kostnad – Du betalar bara för det som är avtalat. Era kostnader minskar både för personal, systemlicenser och kompetensutveckling. 
  5. Fokus – Gör det du är bäst på! Vi är specialister och bäst på lön, du är det antagligen på något annat. 

Låter det intressant eller har du ytterligare frågor? Välkommen att kontakta oss! 


Lina Hoff

Lina Hoff

Affärsområdesansvarig Lön
070-995 46 95
lina.hoff@ucsone.se