Skip to main content
Nyheter & kunskap

HR-kartläggning av er verksamhet

By 28 april, 2021november 15th, 2023No Comments
Konkurrensen om duktiga medarbetare är idag hård. Enligt undersökningar är bara hälften av medarbetarna så nöjda att de inte ens skulle överväga att byta jobb. Att vara en attraktiv arbetsplats med medarbetare som vill vara kvar och växa tillsammans med företaget, motiverade och engagerade, är en gynnsam affär som arbetsgivare. Enligt uträkningar kostar en nyanställning ca en halv miljon kronor. En personalomsättning på 10% för ett företag med 50 anställda kostar ca 2,5 miljoner kronor.
För att öka möjligheterna att vara en attraktiv arbetsplats behöver du som företag arbeta aktivt med företagets viktigaste resurs – medarbetarna. Här kan processer för exempelvis introduktion, arbetsmiljö, medarbetarsamtal, jämställdhet, kränkande särbehandling och rehabilitering vara ett bra stöd om processerna är tydliga, finns nedskrivna och följs. Vi kan hjälpa dig med detta!
Genom en HR-kartläggning inventerar vi ditt företags befintliga dokument och HR-arbete och utifrån det ger rekommendationer på vad som bör och enligt lag måste finnas på plats i er verksamhet. Vi kan också hjälpa er att skapa de rutiner och dokument vi rekommenderat och sedan implementera dem i verksamheten.
Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer! 
Läs mer om HR