Skip to main content
Nyheter & kunskap

Förenkla din tjänstepension med Pensure

By 6 oktober, 2023No Comments
Pensure - tjänstepension

Enligt en undersökning gjord av Länsförsäkringar bland svenska, ej kollektivanslutna företag, (2021) saknas tjänstepension hos 41,4% av småföretag (1–20 anställda), 52,2% av handelsbolag samt 63,7% av enskilda firmor. För att få bukt på denna statistik har vi på UCS One Business startat ett samarbete med de som säger sig ha Sveriges smidigaste tjänstepensionPensure. Genom att förenkla pensionshanteringen och förbättra sparandet är Pensure ett självklart val för både entreprenörer, företag och anställda.

Vad är egentligen tjänstepension?

Tjänstepension är ett komplement till din allmänna pension och ditt privata pensionssparande. Om du arbetar utan tjänstepension under en längre tid resulterar detta i en väsentligt lägre pension eftersom tjänstepensionen kan uppgå till hälften av din totala pension. Eftersom tjänstepensionen även består av viktiga skydd i form av sjukförsäkring och efterlevandeskydd riskerar du även att få ett sämre skydd vid eventuella olycksfall, långvariga sjukdomar och/eller dödsfall. 

Vilka är Pensure?

Pensure är samarbetspartner med SPP och tillhandahåller en digital plattform där små och medelstora företag enkelt kan teckna lönsamma tjänstepensionsavtal. Varje krona sparas i hållbara verksamheter, vilket resulterar i en ökad pension samtidigt som du bidrar till en bättre värld. Företagen som ansluts får tillgång till samma förmånliga priser som traditionellt sett har varit förbehållna av storföretag och koncerner. Pensure är också behöriga att rådge dig/er kring placering av tjänstepensionen för att ge dig din optimala tjänstepensionslösning.  

Genom att ha skalat bort kostsam och onödig handpåläggning har Pensure digitaliserat och förenklat flödet. Det digitaliserade flödet har i sin tur bidragit till att Pensure kan erbjuda förmånliga priser ut till dig som kund. Pensures process är enkel och användarvänlig vilket gör tjänstepensionen snabb att administrera. Inga blanketter eller utskrifter behövs – bara ett bank-id och en dator. I den digitala tjänsten finns även en rådgivningstjänst som utifrån dina individuella förutsättningar och behov optimerar din tjänstepension.

När du som entreprenör eller företagare ansluter dig till Pensure kommer du som kund att betala en licenskostnad per anställd i ditt bolag. Detta betyder att tjänsten är gratis för de anställda eftersom du som arbetsgivare står för licenskostnaden. 

Har du funderingar gällande Pensure? Fyll i formuläret så kontaktar vår expert Alexandra dig!