Skip to main content
Nyheter & kunskap

Gränsen för statlig skatt kommer inte räknas upp 2024 – Så kan du optimera

By 6 september, 2023december 30th, 2023No Comments
Gränsen för statlig skatt kommer inte räknas upp 2024

Mer skatt idag eller höjd pension i framtiden?  

Regeringen har i höstbudgeten 2023 beslutat att gränsen för statlig skatt inte kommer justeras med inflationen 2024.

Brytpunkten för statlig skatt 2024 – vad gäller?

År 2024 kommer gränsen för statlig skatt inte längre att justeras för inflation. Detta kan få konsekvenser för dig om du tjänar mer än 51 000 kronor i månaden (612 000 kronor per år), eftersom hela din löneökning kommer att beskattas med den höga statliga skattesatsen, som vanligtvis är cirka 50%.

Exempelvis kan du inom de flesta tjänstepensionslösningar göra ett bruttolöneavdrag på 2 000 kr, vilket medför en avsättning på 2115 kr. Istället för att fått ut ca 1000 kr i nettolön (50% skatt).

Nytt beslut om gränsen för statlig skatt – hur optimerar jag skatteuttaget?

Det finns smarta strategier för att optimera din ekonomi och säkra en bättre ekonomisk framtid. En av de mest effektiva metoderna är att överväga att löneväxla till pension. Detta innebär att du inte bara ökar din pensionsavsättning, utan också sannolikt minskar beskattningen sett över din livstid. Dessutom kan du dra nytta av avkastningen på dina investerade medel, vilket kan ge dig ännu bättre ekonomisk säkerhet. 

Kombinerar du löneväxlingen med ett eget aktiebolag går det att ta till ytterliggare åtgärder för att optimera skatteuttaget.

Få hjälp med löneväxling och pensionslösningar

Vi på UCS One Economy är stolta över att ha ett samarbete med Pensure, ett företag som erbjuder pensionslösningar med bra och flexibla villkor. Önskar du och ditt företags personal få hjälp kring hur det blir bäst för er? Tveka inte kontakta oss!

Satsa på din pension idag för att säkerställa en ljusare och mer ekonomiskt trygg framtid! 

Kontakta oss idag

Christian Rydkvist kontaktbild

Christian Rydkvist
Vice VD
Telefon:  070-739 65 94
E-post:  christian.rydkvist@ucsone.se