Skip to main content
Nyheter & kunskap

HR-trender att ha koll på hösten 2023

By 5 september, 2023november 15th, 2023No Comments
Intervjuteknik - Två personer skakar hand

Hösten är på ingång och våra HR-experter trendspanar 👀

Detta bör du som arbetsgivare känna till inför hösten 2023:

 

1. Hybrid arbetsplats

Pandemin är nästan ett minne blott. Har ni bestämt hur ni ska strukturera er arbetsplats och möjlighet till distansarbete? Om inte är det dags att ta tag i frågan och skapa en struktur som passar er verksamhet och samtidigt tar hänsyn till medarbetares önskemål. Många kandidater på arbetsmarknaden förespråkar möjligheten att arbeta hybrid. Fungerar det att applicera i din verksamhet? Är det värt att utforska?

2. Employee wellness

Dagarna blir kortare och kortare och höstmörkret är på intågande. Håller du ögon och öron öppna för dina anställdas mående? Fundera över hur ni som arbetsgivare kan skapa de bästa förutsättningarna för er personal att må bra och prestera som bäst.

3. HR-tech

Under 2023 är HR Tech-scenen hetare än någonsin. Tekniska system och tjänster hjälper HR i arbetet med företagskultur och att ta tillvara på medarbetares välmående och potential.  Idag finns en mängd olika leverantörer, och alltifrån digitala lösningar för HRM-system, rekrytering, onboarding, e-learning och pulsmätningar. Frågan du bör ställa dig är om du som arbetsgivare har rätt verktyg för att behandla alla HR-frågor i din verksamhet samt vilket av alla alternativ du ska välja.

4. Pulsmätningar

Har ni börjat med pulsmätningar? Om inte är det dags för det. “Det går fort i hockey” och det gäller att hänga med i svängarna i hur medarbetare upplever er organisation och arbetsvardag. Med mer frekventa och korta medarbetarundersökningar kommer möjligheten att som arbetsgivare se att de åtgärder man gör också ger resultat i relativ realtid.

Våra HR-experter stöttar företag i HR-ärenden av varierad karaktär, bland annat likt frågorna ovan. Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer!

Våra HR-tjänster
Kontakt
Philip Malm
Philip
 Malm
Affärsområdesansvarig HR
Telefon:  070-812 37 63
E-post:  philip.malm@ucsone.se