Skip to main content
Nyheter & kunskap

Lär känna vårt drivna HR-team

By 29 januari, 2024No Comments

Vad är det som driver vårt grymma HR-team?

“Det kryllar av HR-personer i korridorerna nu”, är något som ofta nämns sedan vårt affärsområde HR förstärktes i september 2023 med två nya konsulter. Nu har det blivit hög tid att presentera affärsområde HR och de kollegor som arbetar där.

De bidrar alla med olika erfarenheter, styrkor och kompetenser, vilket är något som möjliggör för ett heltäckande HR-erbjudande och något som uppskattas internt i teamet. De tar in varandras erfarenheter in i rollen som konsult, även när de befinner sig hos olika kunder. 

Lotta Svantesson, HR-konsult

Innan Lottas anställning hos oss arbetade hon som HR-ansvarig på MSI-EL AB där hon spelade en viktig roll i arbetet med HR. Lotta har under sin inledande tid hos oss varit en frisk fläkt och bidragit med sin erfarenhet och kompetens. 

Varför HR?

Vilken nivå man än befinner sig på, i företaget eller som individ så kan man alltid stärka eller starta processer som ger en förbättrad arbetsmiljö. Därmed ger man verksamheten bättre förutsättningar till att utvecklas och nå framgång. Att få vara en del av denna process är en av orsakerna att jag trivs att jobba inom området HR. 

Mina nuvarande uppdrag spänner över många olika branscher och uppdragen är varierande men en gemensam faktor i alla uppdragen är förtroende och samspel. Det är nyckeln till att nå utveckling tillsammans i små som stora personal- och verksamhetsfrågor.

Sofia Regnander, HR-konsult

Innan Sofia påbörjade sin anställning på UCS One Business arbetade hon i olika ledande befattningar inom hotell- och restaurang samt detaljhandelsbranschen. Med sina breda kunskap har Sofia tillfört massor till vårt HR-utbud och vi ser fram emot vad framtiden har att erbjuda. 

Varför HR?

Under mina yrkesår har jag arbetat mycket i frågor relaterade till HR och jag trivs verkligen med det. Min tidigare yrkeserfarenhet samt en utbildning inom HR gör mig nu trygg i min roll som konsult. Det som driver mig inom HR är att kunna bidra med tryggheten om kunskap till våra kunder och även som bollplank till mina kollegor.    

Mitt nuvarande uppdrag är som konsult i olika små och medelstora bolag där jag får vägleda på bred front samt arbeta både strategiskt och operativt i HRfrågor.

Philip Malm, Affärsområdesansvarig HR

Philip är den som av vårt nuvarande HR-team arbetat längst på UCS One Business. Innan sin tid hos oss arbetade Philip i många år inom rekrytering och bemanningsbranschen i olika tjänster, och innan dess med ekonomi och försäljning. 

Varför HR?

Det finns få områden inom företag som har så stor påverkan på lönsamhet och tillväxt som personalarbetet. Det handlar om att få verksamhetsledare att förstå hur man genom ett hållbart personalarbete också kan få en hållbar och mer långsiktig verksamhet. Det som driver mig inom HR är att ta kål på myten om att HR endast handlar om mjuka värden och att som funktion endast handla om att de anställda “ska må bra på jobbet”.   

Mitt nuvarande uppdrag som affärsområdesansvarig innebär mycket kunddialoger, samarbete med övriga affärsområdeschefer, rekrytering, planering samt strategiarbete för vårt HR-team.

Clara Holmberg, HR-konsult

Clara som varit anställd hos oss sedan september 2023 arbetade innan som HR-partner på Folktandvården i Region Jönköpings län.

Varför HR?

Jag uppskattar bredden i min roll som HR, ingen dag är den andra lik. Det som driver mig inom HR är att stötta organisationer och chefer i deras utveckling med fokus på personal och kompetens. Jag tror starkt på att medarbetaren är organisationens viktigaste resurs och drivs av att skapa rätt förutsättningar för framgång. 

Mitt nuvarande uppdrag är som interim HR på ett globalt företag med fokus på R&D. Då vi på UCS One Business även hanterar det företagets löner arbetar jag tätt med mina kollegor internt.

Vill du veta mer om vårt heltäckande HR-erbjudande och hur vi kan hjälpa just dig? Kontakta Philip eller fyll i formuläret nedan!


Philip Malm

Philip Malm

Affärsområdesansvarig HR
Telefon: 070-812 37 63
E-post: philip.malm@ucsone.se