Skip to main content
Nyheter & kunskap

Testning som hörnstenen i en framgångsrik systemimplementation

By 24 oktober, 2023No Comments
test av affärssystem

För UCS One Business, en aktör inom affärssystemimplementering som specialiserar sig på system som Visma.net, Odoo, Fortnox och andra, är vår ambition inte bara att leverera lösningar, det är att skapa möjligheter och partnerskap som sträcker sig bortom det vanliga. Vår vision är att erbjuda högkvalitativa tjänster som inte bara uppfyller våra kunders behov utan överträffar deras förväntningar. En central komponent i vår framgångsrika implementeringsstrategi är testning, och vi skulle vilja dela med oss av våra insikter om varför detta är avgörande och hur du kan optimera din teststrategi.

Vårt syfte med systemimplementeringen

Vår främsta målsättning är att erbjuda våra kunder lösningar som gör deras verksamheter effektivare och framgångsrika. System som Visma.net, Odoo och Fortnox är bara verktyg, och vår roll är att se till att dessa verktyg fungerar som förväntat och är anpassade till våra kunders unika behov. Vi har som mål att skapa en så problemfri övergång som möjligt till dessa system och att säkerställa att de blir en resurs, inte en börda, för våra kunder.

Våra tester är en iterativ process. Vi tror att det alltid finns utrymme för förbättring. Feedback från användare och resultat från tidigare tester används för att finjustera systemet och säkerställa att det är i toppskick vid lansering.

För mellanstora till stora bolag

För mellanstora till stora bolag har ofta komplexa krav när det gäller systemimplementering. Branschspecifika utmaningar, regler och standarder är en del av vardagen för dessa organisationer, och vår erfarenhet inom detta område har lärt oss att testning är nyckeln till framgång.

Testning – Hörnstenen i vår strategi

Testning är inte bara en del av vårt arbete; det är en fundamental ståndpunkt som genomsyrar hela vår implementeringsprocess. Här är några grundläggande principer i vår teststrategi:

  • Funktionstestning: Varje funktion inom systemet testas noga för att säkerställa att den fungerar korrekt. Detta inkluderar en verifiering att affärsprocesser kan utföras effektivt och att användargränssnittet är intuitivt.
  • Integrerad testning: Vi vet att olika systemkomponenter måste samverka sömlöst. Våra tester fokuserar på att säkerställa att integrationer och dataflöde fungerar korrekt.
  • Användartestning: Våra kunders input är guld värd. Användartestning är en av de viktigaste aspekterna av vår teststrategi. Vi vill säkerställa att systemet inte bara fungerar, utan att det också är användarvänligt och effektivt.

Sammanfattningsvis så är testning inte bara en del av vår strategi, det är en av hörnstenarna. Vi har lärt oss att genom att inkludera testning som en central komponent i våra implementationsprojekt kan vi skapa smidiga övergångar till nya affärssystem och nöjda kunder som får ut mesta möjliga nytta från dag ett. Med testning som vår prioritet kan vi säkerställa framgångsrika systemimplementationer och partnerskap som varar över tid.

Har du funderingar gällande affärssystem? Fyll i formuläret så hör vi av oss till dig!


Emmeli Orselius- expert på molnbaserade affärssystem

Emmeli Orselius

Produktägare Visma.net
Telefon: 070-140 80 31
E-post: emmeli.orselius@ucsone.se