Skip to main content
Nyheter & kunskap

Sara Knutsson om outsourcing

By 1 oktober, 2024No Comments
Interimskonsult ekonomi med CFO
I dagens snabbrörliga affärsvärld är flexibilitet avgörande för framgång. För att kunna möta marknadens ständigt föränderliga behov har vi på UCS One Business byggt upp en stark portfölj av outsourcinglösningar inom ekonomi. För att ge dig en djupare förståelse för hur våra outsourcingtjänster kan hjälpa din verksamhet att effektivisera och hantera förändringar, har vi intervjuat Sara Knutsson, tjänsteområdesansvarig för Outsourcing på UCS One Business. Fortsätt läsa för att ta del av hennes insikter och hur våra lösningar kan göra skillnad för din organisation.

Vad är outsourcing för något egentligen? 

Outsourcing innebär att vi flyttar hela kundens ekonomifunktion eller delar av den till oss. Vi arbetar i Team och matchar rätt konsult med rätt uppdrag. Det kan handla om allt från ax till limpa, en specifik del av ekonomifunktionen så som månadsavstämningar eller andra kravställningar kunden har. Dessa lösningar ger företag effektivitet och optimering och vi ger alltid våra kunder skräddarsydda lösningar och är med på resan att få ditt företag att växa.”

Varför är det en populär lösning hos många företag? 

Att outsourca uppdrag till oss ger minskad sårbarhet för företag. Det ger kunderna möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som vi garanterar leverans av god kvalité till en lägre kostnad. Det ger alltså inte bara förtagen mer tid till andra delar utan kan även bidra till sänkta kostnader då vi har möjlighet att utnyttja våra resurser bättre, har bred kompetens och tillgångar till expertis.  Genom detta får också företagen flexibiliteten att minska samt öka behovet att ekonomiarbetet.

Sara Knutsson

“Outsourcing ger kunderna möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet samtidigt som vi garanterar leverans av god kvalité till en lägre kostnad.”

Anna ZeilonTjänsteområdesansvarig Interimtjänster

När använder en outsourcingslösning? 

När företagen vill minska sina kostnader, undvika anställning för flexibilitet, kunna överlåta ekonomiprocessen och få stärkt kompetens och högre kvalité. 

Hur arbetar vi på UCS One Business med outsourcing?

Vi på UCS One Business har som mål att kunna erbjuda kunden ett helhetsansvar av din ekonomifunktion men vi finns även här för att sköta vissa delar så som löpande bokföring, reskontra, månatliga kontoavstämningar till mer avancerade bitar av ekonomin. Med fokus på ständiga förbättringar och automatiseringar, frigör vi tid så att du kan fokusera på din kärnverksamhet. Vi ser det som att vi gör resan med kunden som ett lag.

Kundcase combitech kontor

Vi hjälpte Coldwood Interactive

Ibland kan det vara skönt att överlåta de svåra bitarna till en partner och istället fokusera på sin kärnverksamhet. Så tänkte Coldwood Interactive när vi kom i kontakt för några år sedan.

För Coldwood blev det aktuellt att ta hjälp med ekonomi- och lönehanteringen. Valet föll då på oss.

“UCS One Business har haft ett stort värde för mig i min roll. Detta återspeglar ju givetvis ett stort värde för hela vårt företag. Om man värderar fantastisk support och stort engagemang så är UCS One Business helt klart ett säkert kort.”

Joel NordinStudio Manager

Vill du veta hur vi kan hjälpa ditt företag med outsourcing av ekonomifunktioner? Kontakta Sara eller fyll i formuläret nedan!