Skip to main content
Nyheter & kunskap

7 “must knows” för nya Odoo-användare

By 30 januari, 2024No Comments

Ny Odoo-användare eller erfaren veteran? Vi har sammanställt sju tips och funktioner för att optimera Odoo-upplevelsen för dig som användare. Låt oss tillsammans dyka in i världen av smarta lösningar och öka din effektivitet.

 

1. Försäljningsorder som utlöser en inköpsorder

Spara tid och minimera komplexiteten i din försäljnings- och inköpsprocess genom att låta Odoo automatisera övergången. Med en enkel inställning kan du låta en försäljningsorder direkt utlösa en inköpsorder, vilket inte bara minskar risken för fel utan även håller din lagerhantering på topp.

2. Brödsmulor: En smart navigeringshjälp

Har du någonsin klickat dig genom Odoo med din webbläsares bakåtknapp? Då har du missat en av de mest kraftfulla navigationsverktygen – brödsmulorna. Denna funktion agerar som din digitala kompass, alltid redo att guida dig. Navigera smidigt mellan sidor och följ brödsmulorna för att enkelt återvända till tidigare platser. En snabb och smidig navigering som verkligen sparar tid!

3. Håll allt på rätt spår med Odoo-chatten

Chatten i Odoo är inte bara ett meddelandeverktyg – det är din centrala plats för kommunikation och samarbete! Med chatten kan du enkelt tagga kollegor, skicka interna meddelanden och till och med kommunicera med dina kunder. Men det blir bättre – du kan också skicka bilagor, övervaka deltagare och justera åtkomstnivåer direkt från chatten. Hantera flera chatter samtidigt samt integrera e-postmeddelanden och fakturor för en komplett översikt över ditt arbete. Med Odoo-chatten kan du hålla kommunikationen smidig och effektiv.

4. Filtrering/Grupper, Favoriter

När det kommer till att hålla ordning på din information är Odoo-chatten bara början. I varje Odoo-modul finns också en kraftfull sökfunktion som ger dig möjlighet att filtrera och organisera på ett sätt som passar dig bäst. Skapa dina egna grupper och filter med specifika krav och konfigurationer och ställ in dem som standardval för smidig åtkomst. Spara dina sökningar som favoriter för att snabbt och enkelt få tillgång till det du behöver när du behöver det. Du och ditt företag kan skapa sökningar som är skräddarsydda för dina unika behov!

5. Aktiviteter

Missade du den lilla klockikonen i Odoo-appen? Den representerar inte bara tiden, utan också en kraftfull funktion för att hålla dig organiserad – Aktiviteter. Med ett enkelt klick kan du sätta upp påminnelser, skapa anteckningar, schemalägga samtal och se till att du aldrig glömmer att följa upp med kollegor eller kunder. Anpassa och konfigurera aktiviteter efter dina specifika behov för en smidig arbetsdag.

6. Smartknappar

Tack vare smartknapparna i Odoo kan du snabbt och enkelt navigera mellan olika delar i ditt arbete utan att förlora fokus. Se dina möjligheter i CRM, hantera möten i kalendern och sköt försäljning och prenumerationer – allt från ett och samma ställe. Varje smartknapp skapar även “brödsmulor” som smidigt låter dig återvända till platser du besökt tidigare. På så sätt slipper du onödiga klick och tidkrävande sökningar.

7. Snabbsökning

Visste du att du på din instrumentbräda enkelt kan börja skriva och att ett sökfält nu dyker upp som din personliga guide? Du kan också använda Snabbsökning för nästan allt, oavsett om det är CRM, fakturering eller projektledning. Snabbsökningen låter dig hoppa över onödiga klick och du kan direkt få tillgång till det du behöver.

Nyfiken på Odoo som system eller vill lära dig mer om Odoos moduler?

Välkommen att kontakta oss!

Arezo Ghannadan
Arezo Ghannadan
Säljare Odoo
Telefon: 070-062 89 74
E-post:  arezo.ghannadan@ucsone.se